Nedeljko Žugić, 1

PRAZNIM RIJEČIMA PUSTOŠI SE DUŠA!

OSMA ŠUMARIJADA 2011 (Teslić 14-16. jula)

nedeljkozugic | 17 Avgust, 2011 22:14

 

 

''ШУМАРИЈАДА 2011''

ДУХ  КОЛЕКТИВИТЕТА  КРАСИ  ШУМАRE

 

  • Osma ''Šumarijada'' je organizovana u saradnjni sa rukovodnim strukturama JPŠ ''Šume Republike Srpske'', vlasničkim strukturama (Vladom i Ministarstvom) i Granskog sindikata šumrstva, preradu drveta i papira Republike Srpske.
  •  Šumsko gazdinstvo "Borja" Teslić, sa osvojenih 147 bodova pobjednik je ovogodišnje "Šumarijade" koja je u periodu od 14. do 16. jula održana u banji Vrućići, kod Teslića. Drugoplasirana je ekipa ŠG "Jahorina" Pale, sa osvojenih 96 bodova, dok je treće mjesto, sa osvojenih 62 boda osvojila ekipa ŠG "Čemernica" Kneževo.
 

           У Предивном амбијенту Здраствено-туристичког центра ''Бања врућица'', одржана је од 14 до 16. jула осма ''Шумаријада 2011''.
         Учествовало је 27 екипа, са свеукупно360 такмичара у десет дисциплина, са једном заједничком, 3 у женској, а  6 у мушкој дисциплини.
         Од свих позваних нису учествовали ШГ ''Маглић'' Фоча и Шумарски факултет из Бања Луке.
    Домаћин је било ШГ ''Рибник'' из Рибника, а предсједник Организционог одбора је био директор  Зоран Стојчић. Као и увијек, пропозиције и сам ток игара надзирала је, пратила и верификовала Такмичарска комисија. За логистичку подршку и рад информациног система задужена је, као и увијек са добрим духом радишом, Наташа Боснић.
         Све је ишло по устаљеном реду и редослиједу, а са смањеним бројем учесника, а већим изскуством у организацији и  провођељу Игара, од самог долска и отварања до затварања.
         Прес центар је са лакоћом примао новинаре и давао све податке који су били везани за игре. Уз пут, портпарол ЈПШ ''Шуме РС'' Александра Момић, уз помоћ моје маленкости, одобровољио је мнинистра Миловановића за акциони интервју.
         Гости су били, на отварању, министар за пољопривреду, шумарство и водопривреду Мирослав Миловановић са својим савјетником за област шумарства, представници Србијашума, предсједник Удружења шумарских инжењера и техничара проф. др. Милан Матаруга, представник гранског синдиката Владо Павловић, представник Здраствено-туристичког центра ''Бања врућица'', предсједник Борачке организације Пантелија Ћургуз и медији (РТВ РС, Фокус, Глас Српске).

 
       SVEČANA OBAVEZA

      Svečano se obavezujemo da ćemo se pridržavati pravila takmičenja i da ćemo se sportski i korektno boriti za svoje ekipe, poštujući protivnika, odluke sudija, a na terenu ćemo se ponašati viteški razvijajući prijateljtvo, sportski i takmičarski duh.
     Osnovna misao i geslo olimpijzma biće nam uvijek u prvom planu. Važno je učestvovati, a neka pobjedi najbolji, najuspješniji i najspretniji.


         PRISUTNI GOSTI IZ ''SRBIJAŠUMA''

      Predsjednik Granskog sindikasta šumrstva i prerade drveta Radomir Stević, predsjednik jedinstvene sindikalne organizacije ''Srbijašuma'' Mile Sladojević i izaslanik generalnog direktora Srbijašuma  Milan Baranjac.
       Sidikat Srbijašuma je poklonio sportsku opremu pobjedničkim ekipama u muškom fudbalu i ženskoj odbojci, uz poziv da budu aktivni učesnici, kao gosti, ''Šumarijade Srbijašuma'' u septembru ove godine.
      Takođe, svim pobjednicima, u svim disciplinama, uručeni su pokloni ovog sindikata.

МЕДИЈИ О ''ШУМАРИЈАДИ''

(СРНА, ФОКУС, НЕЗАВИСНЕ НОВИНЕ, ГЛАС СРПСКЕ)

       Otvarajući ovu manifestaciju, ministar Milovanović rekao je da Vlada RS i resorno ministarstvo podržavaju ovu manifestaciju jer se kroz sport i druženje razmjenjuju i poslovna iskustva koja će sigurno dovesti do još boljih poslovnih rezultata u preduzeću "Šume RS".
      Milovanović je rekao da se svi oni koji su došli na ove sportske igre mogu osjećati pobjednicima i da je homogenizacija svih radnika i gazdinstava u interesu svih.
       On je naglasio da rukovodstvo ovog preduzeća ima punu podršku Vlade i Ministarstva i da će izmjene i dopune Zakona o šumama uvažiti interese zaposlenih u ovoj oblasti, kako bi stanje bilo još bolje, a sve u cilju očuvanja stabilnosti iz proteklih godina.
      Predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije Zoran Stojčić rekao je da će se u tri dana koliko traje "Šumarijada" blizu 400 takmičara iz 29 gazdinstava,  centra i direkcije takmičiti u 10 sportskih disciplina, te u šumarskoj disciplini "poznavanje dendrologije i ljekovitog bilja".
       On je obećao dobre uslove takmičenja i korektno suđenje.
      Javnog preduzeća "Šume Srpske" Neđo Ilić rekao je da je ovaj kolektiv stabilan i da će tako i ostati,  a dokaz za to su redovne plate, u okviru mogućnosti gazdinstva i pozitivan finansijski rezultata u  posljednjih pet godina.
      On je dodao da je posebno značajno to što je ovaj kolektiv poslovao sa ostatkom dohotka i u dvije protekle krizne godine, a sve  to zahvaljujući dobrom radu menadžmenta i zaposlenih.

Ilić je naglasio da radi  svega ovoga kolektiv ima veliku podršku Vlade i resornog ministarstva i dodao da zasluge pripadaju i medijima koji korektno informišu javnost o svim aktivnostima ovog preduzeća.

 
         Najbolji šumari ŠG "Borja"

       Šumsko gazdinstvo "Borja" Teslić, sa osvojenih 147 bodova pobjednik je ovogodišnje "Šumarijade" koja je u periodu od 14. do 16. jula održana u banji Vrućići, kod Teslića. Drugoplasirana je ekipa ŠG "Jahorina" Istočno Sarajevo, sa osvojenih 96 bodova, dok je treće mjesto, sa osvojenih 62 boda osvojila ekipa ŠG "Čemernica" Kneževo.
 
 

Komentari

Re: OSMA ŠUMARIJADA 2011 (Teslić 14-16. jula)

dukanova | 18/08/2011, 12:04

Cuvajmo sume,zaista je ovo lepa manifestacija.

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb