Nedeljko Žugić, 1

PRAZNIM RIJEČIMA PUSTOŠI SE DUŠA!

Petar Ćosović: Kako sam uhvatio (i spasio) fransuske pilote

nedeljkozugic | 15 Oktobar, 2011 04:08

KADA JE PETAR ĆOSOVIĆ UHVATIO FRANSUSKE PILOTE,

DOSLO JE DO VELIKE TRGOVINE SA NJIMA

  •           Kada su pripadnici Vojske RS-a oborile dva francuska aviona  ''miraž 2000'' dana 31. avgusta 1995. godine u Bosni, tadašnji francuski ministar odbrane i ministar unutrašnjih poslova francusku javnost  su  obavijestili da su nekontrolisane srpske bande otele  pilote i da su ih lividirali.
          Uto vrijeme pilote  su  čuvali ljudi iz 10. diverzantskog odreda.
         Jugoslav Petrušić Dominik, francuski obavještajac, kaže da je tadašnji francuski predsjednik Žak Širak sve vrijeme krio činjenicu od roditelja pilota, ali i od javnosti, da bi na njihovom oslobađanju ptofitirao.
          Za to vrijeme, navodno,  Ratko Mladić u zamjenu za pilote traži je oružje  ''sustave S-300''.  Rusi šalju te sustave Francuzima i oni kreću prema Srbiji. Oružje je stiglo do Mađarske, a potom je preusmjereno prema Angoli, da bi na kraju završilo u Iranu. Ti sustavi su prodati za 600 milijuna dolara ", rekao je Petrušić.
           On je posvjedočio da je zbog te afere i krađe 600 milijuna dolara  suđeno Širaku, tadašnjim francuskim ministrima obrane i unutarnjih poslova i još 50 osoba iz Francuske obavještajne službe.
           U slučaju likvidacije pilota bila je predviđena 'Oluja 2' u kojoj bi Srbi bili protjerani iz BiH u što većem broju.
           Na svu sreću, pa domaćin Petarv Ćosović iz Sjetine, kod Podgraba, opština Pale, kada ih je uhvatio nije ih likvidirao, nego ih je predao vojsci Republike Srpske.
 
                                                                                             Nedeljko Žugić


Normal 0 21 false false false SH X-NONE X-NONE

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb