Nedeljko Žugić, 1

PRAZNIM RIJEČIMA PUSTOŠI SE DUŠA!

ПИСМО САБОРУ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

nedeljkozugic | 23 Maj, 2013 12:44

 

 

 

 

 

СОДОМ И ГОМОР ВЛАДИКЕ КАЧАВЕНДЕ

(ђаво се јавља у свим облицима, па чак и у мантији)

·        Према древној мудрости, човјек је одговоран према мислима, а ријечима и дјелима – још више. Зато, сваки моралан човјек, а посебно свештена лица, треба да се чувају, у сваком науму, да древна змија својим отровом не окаља њихове мисли, примисли, дјела... А ''како  човјек у свом срцу мисли, такав је он'' (Исус), што је потврдио и Џозеф Морфи, доктор филозовије и теологије, рекавши ''Човјек је оно што мисли'' или отац Тадеј: ''Какв су ти мисли такав ти је живот''.

           Након свега што је шира јавност сазнала Владика Качавенда је, без сумње, зломислен човјек, а те акционе мисли су се нашле у овитку ђавољег наума, супротног Цркви и њеним правилима, јер водити љубав са дјецом и дјечацима, а градити цркве са позлаћеним куполама, наочиглед народа који је оболио од светог сиромаштва и вишка немања, те насеља, владичански двор у којем врши блудне радње, а са друге стране игра најстрожијег политичког идеолошког стражара, који наређује тиху ликвидацију оних који не мисле као он и око њега лоповска олигархија, заслужило је масовни линч и расчињавање од стране Сабора Српске православне цркве, а не да му се да златна келија у манастиру Шишатовац или настави борaвак у владичанском двору у Бијејини.

Како ући у проговор, а да у ријечима немаш сјенке гријеха, него кроз уста једне огорчене жене (Милице) на све он што је чула о владици Качевенди: ''Увек ми је био одвратан. Изгледа развратно. Нажалост, деца нам више нигде нису сигурна, ни у цркви, ни у школи, о Боже шта се ово догађа?''

Владика је направио гријех по сваком основу, од правила ако хоћеш да се обогатиш иди међу сиротињу, до мијешања у политику и политичка убиства...

Он је члан Удружења ''Црна рука'', које је формирано на Хајдучкој вечери у Зворнику, прве године након свршетка рата (1996). Да није не би рекао мени: ''Је ли вам комплекс што вас нису израфалали умјесто Белог Вука (Срђана Кнежевића) и за Љубишу Савића Маузера да је ''живи леш који хода'', не би убио опасног свједока Милића Блажевића, који је одбио блуд са њим, али је одлучио да проговори...Осим тога, поуздано знам да је  један од платиша убица у ланцу државног тероризма, гдје се ни једно убиство није открило, осим Љубише Савића Маузера, али нису платише! А зна се и ко су!

Од моралне куге једног црквеног веледостојника, мало је фрушка гора, манастир ''шишатовац'' у ''златном кавезу'', већ рашчињавање од стране Великог црквеног суда или Светог архијерејског сабора, или му треба приредити народну сачекушу на којој ће га народ оболио од светог сиромаштва или вишка немања, осудити на смрт вјешањем! Зашто вјешањем? Зат што је он без имало осјећаја грижње савјести намонтирао ''самоубиство'' (самоубиство које су извршил други) деветнаестогидишњег свештеника Милића Блажевића.

Ђакону Бојану Јовановићу треба дати повељу Светога Саве за благодарно дјело из области морала и моралности, који је своју исповијест започео: ''Не могу више да ћутим јер тишина ме убија. Владику Василија Качавенду морамо зауставити у име хришћанства, у име Српске православне цркве, којој припадам душом и телом... Од мене је тражио да видим која су деца без родитеља, да им дам мало пара, па да их доведем у двор да он изабере. Али само децу до 11 година, јер старија вероватно већ имају сексуалне односе, па су прљава. Тада сам хтео и да га убијем, само му је Бог био у помоћи'', проговорио је главни свједок, ђакон Бојан Јовановић, адвокату Душку Томићу и широј јавности.

Исту повељу треба дати и адвокату Душку Томићу, јер је заступао невине жртве рата, али мајку богослова Милића Блаженовића, којег су клонили из живоам јер је одбио напаст од ђавољег владике у којем нема ништа људско и хумано (ет нихил хуманум).

Владика Качавенда је створио православну масонерију, која је била господар живта и смрти, а у ствари то је било прављење града попут Содоме и Гоморе, у којем је требало да дође до опште педофилије, планирању и извршавању убистава, заштите убица, пљачки, идеолопоклонству...
На св
у срећу, Бог је пронашао два поштена човјека, ђакона Бојана Јовановића и адвоката Душка Томића, који су кристали у мраку општег моралног посрнућа и потопа једног народа, којем је свијест пала у несвјест! Како то? Па испред њихових очију склањају највеће борилачке митове из живота, као што су Срђан Кнежевић и Љубиша Савић Маузер, а народ ћути као успаван...

Ако неко проговори, као мојој маленкост, кажу: ћути убиће те! И чуде се што то нису урадили! Умјесто да кажу, хвала ти што си запажљив, науман, знаиша, моралан, богомдан, авангардан, видоц будућности...Што си објавио све што други не смију! Што си се просвијтлио и посветио од борбе истином против лажи...Сада су проговорили, али вода је ушла уста!
Је ли ''тешко Богу са нама онаквим какви смо'', што је нап
исао Звонко Бајагић, на билборду, на излазу из Власенице? Хоће ли нам Бог опростити што смо га занемарили и огријешили се од њега? 

Помози нам, о Боже, па и ја сам трећи, нагонски праведник, који је жртвеник истинске борбе против зала, неморала и оних који добро живе од недостатка доказа. Свједочим и да је Качавенди вирио шкорпион испод мантије! Само, спаси нас!

И немој рећи народу, да си то учинио због мојих малих, али специјалних моћи!

Ја нисам Аврам, ал ти јеси Бог! Вјеруј Бојану Јовановићу и Душку Томићу, као Лоту! У ствари, они су два анђела маскирана у мушкарце које си Ти послао, као и мене медија који пише, орјечује оно о чему се заклето ћути, а требало би да се говори и моли теби за спас свију нас!

Грешка Синода у саопштењу о гријеховима владике Качавенде, што није споменуто његово непримјерено понашање по црквеним канонима, јер је он озбиљно нарушио углед Цркве.

Качавенда је живио у раскоши и луксузу, у двору у Бијељини, гдје је оргијао како хоће и докле хоће, гдје му игумани и друга црквена братија подводе младиће, а на нашу највећу бруку, прије три године је био озбиљан кандидат за патријарха, и највјероватије би био и изабран да га неко није упозорио (боње рећи уцијенио) да се повуче, јер ће обнародовати блуд са свештеницима и дјечацима, које му подводе његови слијепи послушници.

Вјерници говоре да је је он један од три епископа, а то не значи да их штити сам врх Цркве, да је педофилија под њеном (и не само њеном, већ и државном) заштитом...

У младости је моћна југословенска УДБА, када је нашла у блудним радњама Качавенду, скинула га до гола у купеу жељезничке станице Београд, и дала му је да се обуче, тек када је пристао да буде њен сарадник под псеудонимом ''Пабло''. 

После одлуке Синода случај Качавенда не би треба да буде завршен. Одлазак у изолацију у манастир Шишатовац  (Војводинуа)  у ''златну келију'' (у исти манастир Синод је послао и смјењеног владику Артемија) да се посипа пепелом пред Богом. А шта је са народом? Да се настави молити Богу под сјенком владичиних смртних гријехова! Умјесто вјешала ''златна келија''! Је ли то заслужена милост Мајке Цркве и народа обољелог од светог сиромаштва и вишка немења? Од украдене му будућности, па и од стране православне масонерије! 

Ослијепи мене или њих, молим Ти се, Боже, Невидбоже!

Ова инертност Црке у вријеме брзих информација, најбоље говори да смо народ којем је Бог поцјепао свој покров. Немамо Његову заштиту! Зашто? Зато што не можемо да примјенимо најкраће начело Сина које је послао на Земљу да је спаси: ''Сазнајте Истину и она ће вас ослободити''! Не можемо, јер смо осљепљени блиставим чарима лажи!

Моја предвиђања су сљедећа: Црква пада на испиту, јер умјесто да сагледа истину, криви мобилне телефоне, а не владике које врше блуд, играју у профитерском колу - краду народу будућност, а остављају му свето сиромаштво! Нека вам је Бог на помоћи, али казниће вас! И вас, као и политичаре, чека народна сачекуша!

Зашто то говорим?

Због социјалне неосјетљивости Мајке Цркве и апсурдне политике. Качавенда је поднио оставку, као да је политичар, што доказује да се више бавио политиком него религијом, блудом него моралом и моралним начелима...

Ко посумња у ово што пишем, нека отиђе у Бијељину и погледа раскошну кућа у којој живи Качавенда и сајам аутомобила испред Патрјаршије у вријеме сабора. То је оно што обичан човек, којем су украли будућност, не може да види, али може развратнике, блуднике и криминалце. 
Да ли су од силног богатства одвојили удјелак за помоћ болесној и гладној дјеци? 

Да ли је иједна црква организовала храну за бескућнике и социјално угрожене?

Свијетле се упитници, али Црква не расчињава грешне и прегрешне владике!

Молим Сабор да се извини жртама владике Качавендине, а поготово мајци свирепо убијеног богослова Милића Блаженовића, ђакону Бојану Јовановићу, и многим другим који су гутали страх и живјели  у неподношљивим околностима, под ђавољом стигматизацијом владике Качавенде, који умало да нам буде Патријарх!

23. маја 2013. године

Словописао и оријечио:

Недељко Жугић, самостални истраживач

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb