Nedeljko Žugić, 1

PRAZNIM RIJEČIMA PUSTOŠI SE DUŠA!

На врху игле ђаво човјека зловјери учи

nedeljkozugic | 08 April, 2010 14:10

 

 

ДУХОВИ ЗЛОБЕ СУ КАО ВИРУСИ У ВИНДОВСУ

               Вјерујући да ријечи  имају у себи енергију љубави, да су  мале муње, свјетлице које прожимају цијело тијело, јер су прошле кроз средиште срца, те са озбиљном намјером да сретнем Ону које има, али  истраживањем феномене ’’интернет љубавбне везе’’, нашао сам се на једном интернет профилу. Ушао сам са смиреном душом покореној вољи Божијој, којој духови злобе не могу ништа. А знао сам да духови злобе, као вирус у Wиндоwсу, вребају из сваке ријечи.   
              Вођен жељама као молитвама, сужавало ми се вријеме на длановима, па сам јасно видио чак и скривене димензије прошлости и  будућности…  
              У предратној, ратној и послијератној прљежи, нисам могао да будем нечасан играч, зато сам, као духовни фотограф, био часан посматрач. Нисам разговарао само са умрлима, али сам вјеровао да је могућа комуникација са њима. Ако јесте, вјерујем да имају већу способност да помогну човјеку  него док су били у видљивом животу. Владика Николај Велимировић је дао одговор шта виде мртви: ''Сваки умрли види један део онога света који је преогроман, неизмјерно већи од овога. Многи на самрти виде своје сроднике, давно умрле, и са њима разговарају. То је безмало обична појава...''  
                 Од зла се браних осмијехом и надом, с вјером да оно што видим унапријед може да узнесе изнад проблема  са проширеном димензијом њиховог сагледавања. Сјетио сам се Алфреда Адлера који у ''Психологији дјетета'' каже: ''Ништа једна добра вила не може боље урадити за једно дијете, него му стави проблеме у наручје, које оно успјешно рјешава''.   
                 Вјеровао сам, а и сада вјерујем, да бих довео душу у опасност ако се не би позвао на Бога (јер ко га не призива - гони  га). Он ми помаже да у ''невидљивим'' сигналима препознам оно шта нас чека у будућности.  Да бих открио изворну истину у коријену тражења љубавног и брачног партнера, пратио сам индивидуалне појаве на профилу, одбацујући униформисане начине мишљења о истом.   
                      Оно што је за Бергсона интуиција, за Паскала је оштроумно расуђивање, јер разум дјелује у тренутку и тјера да се покренеш из мјеста. Интуитивни просјев, дјелује муњевито, али тјера да путујете у мјесту, сплаварећи узводно, увијек с лицем према будућности…
                        И, да наведем, истргнуће из резултата истраживања…
                       Цитирао би Тарабиће, који кажу, да је од ђавола гора људска омама. Већина власника профила је захваћена вирусом омаме, да ''траже'' љубавне и брачне партнере, које нису нашли у текућем, рекао бих стварном и реалном животу. Дакле, траже их жуђене у машти, са пројекцијом своје личности, опијени самим собом.
                     И, наилазио сам на све и свашта…Већина је вјеровала у Господа, као у боже опрости слијепу силу, не призивајући га унутрашњим гласом, али гонећи га из себе и од себе. 
                       Већина власника профила су били толико нестрпљиви да проникну у невидљиве димензије како би им ''Пророчица_Нада'' отктила будућнот, а истима сам нудио сасвим ралан профил ''Алтер-его'' (за брачну љубавну и породичну проблематику), на који се ријетко ко одазивао.
                     То доказујем убједљиво, да се у власнике профила увукла лоша опстојна мисао (да не идем у релацију ''ђаво'', јер би ме зли збрзано загрнули својим мраком по систему ''само да није како треба'', већ како они мисле и кажу). Та лоша, опстојна мисао је као вирус у Wиндоwсу, који се као и сваки биолошки вирус размножава геометријском прогресијом…Уђе у ћелију, множи се унутра и шири се по околним ћелијама и зарази цијело тијело, у нашем случају душу.
                         Комјутерски вируси раде на истом принципу. Програм инфицира документ и након активирања инфицира и друге документе. Они су као зли духови, према жртви коју лакше у самоћи и изолацији покоре, заведу и заробе.
А на врху игле ђаво човјека зловјери учи!

                                                                                                                        Недељко Жугић

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb