Nedeljko Žugić, 1

PRAZNIM RIJEČIMA PUSTOŠI SE DUŠA!

Народна добродошлица на вратима слободе

nedeljkozugic | 08 April, 2010 13:07

БИЉАНИНО ДРУГО РОЂЕЊЕ

            Биљана, добро дошли у бољи живот, у име људи који не дишу наопако и не размишљају наопако, који су велики као нада Вама који сте на вратима слободе.
            У невидљивој књизи народно осјећање правде зове се Биљана Плавшић.
Ви и Никола Кољевић сте, за мене, СВЈЕТЛОСТ НЕЗАБОРАВА.
             А Ви сте мученица која није избјегла наше слабости, која је жртвеник свих наших мана.
              Добро дошли из затвора Хисенберг у Шведској, непраћени пламеном сјећања на 10. јануар 2001 године, када сте добровољно отишли у Хаг, знајући као и ваш отац, да је политички суд осион.
              Нисам сујеверан, али јануар, према Римском богу Јанусу има два лица; једно младо које је гледа у будућност, а друго старо које гледа у прошлост. То је знак да вас је пратило Божје, свевидјеће око, као и све жртвенике за свој народ.
             На невидљиву нит затворске самоће извезли сте двотому књигу ''Сећања'', која је поштенима напунила срце. Читаоци, ако су били поклоници истине, увјерили су се да су вас нападали вербалном артиљеријом раскошници зâла, а расистичка политика СДС-а хтјела вас је склонити из живота. Биле су то главосјече републике шумске!
              Ви сте, насљедним и стеченим даром, слиједили ону народну ''брзо ћути, а споро говори''. Тако сте спасили душу своју, али и народну. С њом сте попунили емоционалну празнину мајки, жена, сестара, али и свих других који су били и остали тихе жртве рата.
               А још су ту: мајстори разлика, брисачи гнусних трагова. Живе од недостатка доказа. Примјењивали су технику изведених аргумената, заваравајући народ уз небески инструмент напуњен заблудама.
                А ми, ваши сљедбеници, и дан-данас се налазимо на брисаном простору. Над нама проводе  пропагандни геноцид. Спасава нас  једно необориво правило да посматрач види боље него учесник.  Мени кажу, овдје и сада – да сам добро прошао, јер Ваши и моји мрзитељи склањају људе из живота. За мале паре, али велике интересе лоповске олигархије вође који је народ водио преко непостојећег моста.
Народ још  даве сјенке ђавољег кола у којем су неки узели фабрике и хотеле, а народу није остало ништа осим голог живота!
                Али, медијски отров у ријеци истине, нема сјенке, не може нам ништа!
Ваша бијела књига истине свјетлост је нашег незаборава….Наше душе настављају да живе у ријечима истине. Што би рекао Отац Тадеј: ''Савјест је Божански суд''.
               Ми, ваши поклоници и сљедбеници знамо да нисте отишли са Пала у Бању Луку, убили би вас као и Николу Кољевића иза закључаних врата.
           Мрзјели су Вас они, што би рекла моја другарица Тања,  који су осјтетљиви на паре и на метак.
             Само храбри у тој регији, од Пала до Хан Пијеска, били су чланови СНС-а: Владо Станишић, Владо Остојић, Недељко Жугић, Никола Тадић, Миодраг Пандуревић, Горан Мутабџија…
               Прве плакате СНС-а на романијској регији, послао је кнез из Бирча Рајко Дукић, преко Душанке Врета, мојој маленкости и Срђану Кнежевићу. Они који су их лијепили били су на брисаном простору.
             Слијепи сљедбеници Крајишника и Радована су такве немилосрдно кажњавали. Иза Срђановог убиства, Крајшник је рекао да је он ''добар момак, али да му послије хапшења Бјелице нико не гарантује живот''. Опаке платише убица били су господари живота и смрти и сијали су страх којим су потапали народ.
              Ко злима помаже, добрима шкоди, каже из укамењене тишине народна пословица. А народ ћути. У стању је ''неподношљивих околности'' или као мајка која је у Аушвицу држала дијете све док јој вода није почела улазити уста. Онда га је испустила…
                Али, Царице, Жртвенице историји пакла, хтио бих још једном да Вас поздравим и пожелим вашу заслужену слободу, ваше друго рођење, ваше сретиште са слободом!

                                                                                                         Ваш Недељко Жугић

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb