Nedeljko Žugić, 1

PRAZNIM RIJEČIMA PUSTOŠI SE DUŠA!

БЕСУДНА ДРЖАВА

nedeljkozugic | 06 April, 2010 20:12

                                                    

                                     Електроде у мозгу државе

                         или АЛИЈАГИЋИ СРУШИЛИ ПРАВОСУЂЕ

  • Бесмисленo је тврдити ономе ко је осјетио, кожом и мозгом, да је ова држава бесудна и да је у њој све могуће, давласт иде друмом са аутомобилима широки гума, а народ кроз шуму безакоња. Занарод има закона само када плаћа дажбине и обавезе и када треба да узме пушку уруке и бори се.

Доказ да сам у праву  је Одлука  Уставног суда БиХ  који је наложио  Влади РС и општини Требиње да браћи Салихаи Мухамеду Алијагићу исплате близу пет милиона марака, као одштетуза материјал (сребрене електроде) које су општинске власти 1993. године одузелеиз њихове браварске радње.

Прије те одлуке поништена је пресуда Окружног суда уТребињу из 2004. године којом је било пресуђено да се Алијагићима исплати око 36 милиона КМ одштете, уз ново суђење за износ камата, штоза Алијагиће представља наставак правне голготе.

Частсуда и правосуђа поправља Врховни суд РС, који је пресуду поништио, јер једоказано да су Алијагићи слагали да су им одузете скупоцјене сребрне електроде,а Требињска полиција је у мају 2005. тужилаштву поднојела кривичну пријаву против Алијагића због сумње да су фалсификовали доказео електродама.

Руку на срце, али очи на чињенице: Откуда Алиојагићима четири тоне сребрених електрода, као малим приватницима убраварској радионици, када ни Енергоинвестове и Фамосове алатнице нису имале толикезалихе?!

Одавно сам тврдио да иза свега не стоје чињеице, већлоповска олигархија СДС-а, која ради на случају Алијагића, јер са њима дијелитал, који нису ратовали за националне интересе, већ за свој џеп.

Стране судије су, према доказима судова у РС закључили даелектроде никада нису ни постојале,  којису гласали против исплате астрономске одштете браћи Салиху и Мухамеду Алијагићу,тврдећи да је Уставни суд БиХ занемарио надлежности правосуђа РС,  правећи од себе непостојећи врховни суд БиХ.

Уставни суд, таквом одлуком, умјесто да штити, грубо рушиправосудни систем БиХ.

Судија Дејвид Џон Фелдман, који слови за врсног правног стручњака,  са двојицом страних судија Уставног суда БиХ,гласао је против одлуке у случају ''Алијагић",  тврдећи да је то учинио зато што Уставни суд неманикакву надлежност за овакве случајеве.

Ако имамо у виду пренапухане фактуре и намјештени судскипроцеси у којем се дијели профит и са непријатељима, има коријене у апсурдно дугом ратовању у којем су се продавале територије, паи оружје непријатељима. У прилог томе иде чињеница да је Алија Изетбеговић изашао пред инвалиде, који су тражилиповишице, рекавши им: ''Нека искорачи она нога којаје узела педаљ четничке територије. Све сам ја купио! Ето, гдје су отишлепаре!''

Алија или Алијагићи – исто, када су наши лопови у питању.Воле они (написао сам то у поeтско-филозофској монодрами ''Оде, а да није погинуо''- коју сам сам играо) ''девизне џихадлије, негоСрбе Светосавце, тропрсташе...''

Данас, када живимо дане и ноћи светог сиромаштва, то је опечаћенократком народном пословицом: ''Неоме рат, а некоме  брат''. ''Онај ко зна да говори, говорикратко'', рекао би генијални Достојевски. А ја бих, макар био досадан, додао:ДАБОГДА ИХ СТИГЛА НАРОДНА САЧЕКУША!

                                                              Недељко Жугић

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb