Nedeljko Žugić, 1

PRAZNIM RIJEČIMA PUSTOŠI SE DUŠA!

Дуге сјенке из прошлих ратова

nedeljkozugic | 06 April, 2010 20:22

КРАЈ ТРОЈЕДНЕ БОСНЕ

Босна иХерцеговина, као мултиетничка држава, давно је примила смртоносни ударац са одложенимдјеловaњем, прије било каквог помињања референдум о отцјепљењу Републике Српске.(Објавио сам то са истим насловом у сарајевском ''Ослобођењу'' крајем 1991.године)

Ни БаракОбама, ни Алкаида,  ни 52 исламске земље,не могу то спријечити, осим да се црна земља распукне и да Срби у Републици Српскоју њу пропадну.

Дејтонскиспоразум је зaуставио рат у Босни и Херцeговини, али неће онемогућити распад Боснеи Херцеговине, јер Бошњаци, као Срби и Хрвати,  желе своју националну државу. И то је крај свихкрајева, сна о мултиетничности који фрустрира Бошњаке.

Ако су Албанцимогли прогласити независност Косова, као национална мањина у Србији, онда и Србиу Републици Српској, као државотворан народ, има међународно право да се на референдумуизјасни за независност.

Муслимани,бјежећи од свог националног идентитета, виде у Србима своје непријатеље, а у далекимисламским земљама своје пријатеље. Србима из Босне кажу: ''Ако нисте за Босну, идите у Србију''. А шта би се десило да њима Срби кажу: ''Ако ви нисте за наше отцјепљење, идите у неку од 52 ислaмске земље широм свијета,оставите Босну нама!''

Нико каоМеша Селимовић није боље одговорио Исламској вјерској заједници, када га је питала: ''Зашто нас, болан, Меша назва отпадницима од вјере'', а он им је лаконски одговорио: ’’А како да назовем оне који приме вјеру окупатора?!’’

Ево тог цитата из његовом романа "Дервиш и смрт", који сликовитоописује муслимане у Босни: "Муслиманису као рукавац што га је бујица одвојила од мајке ријеке, и нема више ни токани ушћа, сувише мален да буде језеро, сувише велик да га земља упије.
С нејасним осјећањем стида због поријекла, и кривице због отпадништва, нећемода гледамо уназад, а немамо куд да гледамо у напријед, зато задржавамо вријеме,у страху од ма каквог ријешења.

Не могу Босне одржати монета, регистарскетаблице, ПДВ систем, гранична контрола и корумпиран и подијељен државни суд. Преконоћи се то може промијенити, јер воља народа је најјача кохезиона сила.

Република Српска је фактички независна, јер њену везаност за Босну и Херцеговинусрпски народ доживљава као највећи чин увреде. 

Референдуми декларација о независности треба да буде непримјетан чин за међународну заједницу,која је до сада примјењивала погрешне аршине када су Срби у питању.

Ако се томе супростави ОХР, то ће бити јалова препрека,каже бивши високи представник у БиХ Пeди Ешдаун, наглашавајући ''да је ОХР мртвотијело и да га треба одбацити".

Без трећег ентитета Хрватима у Босни пријетинестанак, иако Хрватска, уставно има обавезу да помаже Хрвате у БиХ.

Културне институције са обиљежјима мултиетничностисе гасе, скоро да и не постоје. Националне кохезионе силе су распукле тло њенетроједности. Било и никада више! Опомињу нас на то и дуге сјенке из прошлихратова. Зар нам трба још један да би схватили да је тако?

Исламизирање Босне потврдиће сви напредни Срби,Хрвати  и Муслимани. Она нема матрицу троједнедржаве!

Попорукама из колективно несвјесног, ''пада шапатом'' нестаје док се огледа нагеографској карти свијета!

 

                                                               Недељко Жугић 

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb